Orthese Technieken

Een orthese gebruikt men om pijnpunten te ontlasten. Maar ook voor drukverdeling. Een orthese wordt gemaakt van siliconen, een glad en zacht materiaal wat prettig aanvoelt aan de toch al zere voet.

Verder kan de orthese gebruikt worden bij:

  • een likdoorn, op, onder of tussen de tenen
  • drukontlasting van hamer of klauwtenen
  • en ter bescherming van de knok van de grote teen

Niet iedereen heeft perfect gevormde voeten en mooie rechte tenen. Scheve tenen, hamertenen, klauwtenen, knobbels en zwellingen en likdoorns komen vaak voor. Met een teenstukje (orthese) van siliconen kan ik veel problemen verhelpen of verlichten. Eelt en een likdoorn kan worden verwijdert maar omdat de oorzaak ( het drukpunt) niet verdwijnt, komt het telkens terug. Het doel van de orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat de eelt vorming vermindert. Of gestopt kan worden.

Bij klachten zal ik  eerst de achterliggende oorzaak of aandoening willen weten. De pijn- en drukplek wordt onderzocht. Ook wordt er gekeken naar de bewegelijkheid van de voet en tenen.  Ook zal ik Kritisch naar uw schoenen kijken,  vragen naar werk en sport, om een betere indruk te krijgen van waar het probleem vandaan komt.

Alleen een medisch pedicure mag de orthese technieken toepassen. Zodra u bij mij in de salon komt vertel ik u graag over deze techniek.