Reumatische Voet

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd aandoeningen die allemaal te maken hebben met klachten in gewrichten en/of spieren. Reuma komt voor bij zowel oude als jonge mensen. Een veel voorkomende vorm van reuma is reumatoïde artritis. Dit is een chronische vorm van reuma, in de volksmond ook wel ‘gewrichtsreuma’ genoemd.

Laat uw voeten regelmatig controleren!

De reumatische voet is gevoelig voor ontstekingen. Het is daarom raadzaam om regelmatig je voeten te laten behandelen. Een veranderde stand van de voet kan een ander looppatroon tot gevolg hebben.

Reumatoïde artritis, wat is het?

Reumatoïde artritis is een vorm van chronische ontsteking van gewrichten en komt meestal voor in hand- en voetgewrichten. De precieze oorzaak is niet bekend. Reumatoïde artritis begint doorgaans tussen het veertigste en vijftigste levensjaar. De ziekte kan plotseling opvlammen en daarna weer een tijd rustig zijn. Reumatoïde artritis is niet te genezen maar wel goed te behandelen.

Nicole

Voetverzorging bij reumatoïde artritis

De reumatische voet is gevoelig voor ontstekingen. Het is daarom raadzaam om regelmatig je voeten te laten behandelen. Een veranderde stand van de voet kan een ander looppatroon tot gevolg hebben. Vaak gaat dat gepaard met overmatige eeltvorming. Door reumatoïde artritis kunnen de vetkussentjes onder de bal van je voet dunner worden, en dus pijnlijker. Ga niet zelf aan de slag met het weghalen van eelt, likdoorns of brokkelige nagels. Behandeling van de reumatische voet moet deskundig gebeuren door een gespecialiseerde pedicure met aantekening ‘Reumatische Voet’.

Waarom Pedicurenzo?

  • Door mijn specialisatie ‘Reumatische Voet’ kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels doormiddel van vilttechniek of een op maat gemaakte orthese, om afwijkende teenstanden te corrigeren en/of drukplekken te ontlasten.
  • Indien nodig, verwijs ik u door naar een arts of podotherapeut.
  • In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van (een deel van) de behandelingskosten.Klik hier, om te zien wat u vergoed krijgt.